Cissis gott & blandat

2005-09-25

Kielbaskapanna

Igår hann vi inte med att handla så det blev till att försöka vara kreativ och göra en god rätt av de rester som fanns hemma i kyl och skafferi. Ibland är det faktiskt himlans bra att man tvingas vara så där kreativ, eftersom det ofta är då man får till det och skapar god mat. Den här rätten var både snabb, enkel, pointssnål och god och går att variera i oändlighet. Dessutom är det inte fel med en sådan här allt-i-ett-rätt, tycker jag.

Kielbaskapanna

Kielbaskakorvar från Scan (eller annan kryddig korv)
potatis, skalad och klyftad
morötter i stavar
fänkål i bitar
paprika i bitar
gul och röd lök i klyftor
vitlök, skivad
olivolja
salt, peppar
citron, skal och saft
fetaost i tärningar
ruccolasallad

Lägg potatis, fänkål, paprika, lök, morötter och vitlök på en långpanna och släng på lite olivolja och salt + peppar. Baka i ugnen i 225 grader tills allt är genomstekt och fått lite färg. Skiva under tiden korven i slantar och stek. När grönsakerna är klara tar du ut dem ur ugnen, häver på citronskal + saft, strör över fetaosten och korven och avslutar med att blanda allt med ruccolasallad. Klart!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home