Cissis gott & blandat

2005-08-24

Vardagsmat som passar i matlådan

Bland det svåraste som finns, tycker jag är att komma på bra rätter som passar att göra matlåda av också. Det ska gärna vara allt-i-ett-rätter och de ska klara både frysning och uppvärmning utan att förlora för mycket i kvalitet. För mig behöver inte den här maten vara krusidullig på något sätt, bara den smakar bra.

Dagens middag bestod av tortillalasagne. Den här rätten kan säkert placera sig på listan över favvorätter i en barnfamilj, med viss anpassning. Visst är det bra med enkel och praktisk vardagsmat!Tortillalasagne

500 g nötfärs
1 påse tacokrydda
1 stor gul lök
1 röd paprika
1 stor burk majs
4 dl Fraiche
1 burk tacosås
riven ost
6 tortillabröd

Stek färsen med kryddan enligt anvisningen på förpackningen. Finhacka under tiden lök och paprika och blanda med majs, tacosås och Fraiche. Låt färsen svalna en aning och rör ned den i grönsaksröran. Varva sedan tortillabröd med röra i en form. Det ska vara tre bröd på höjden, så det går bra att lägga bröden lite omlott. Avsluta med röra och täck med riven ost. Gratinera. Servera gärna med en god vitkålssallad.

1 Kommentarer:

  • At 15 december, 2005 15:35, Blogger Mippelina said…

    Den här rätten har jag gjort fast jag gjorde den som "paj" med tortillabröd som botten SUPERGOTT! och perfekt om man haft tacos/tortillas dagen innan och fått tortillabröd över.. (som man alltid får)

     

Skicka en kommentar

<< Home