Grillad röd fläskfilé
För några dagar sedan var jag en sväng in på Manila livs i Karlstad, som har specialiserat sig på asiatisk mat, med tonvikt på filippinska produkter. När vi var där fick vi oerhört mycket hjälp och bra tips. En produkt som killen i affären tipsade särskilt om var en marinad för fläskfilé som gör filén alldeles knallröd. Vi köpte med oss en förpackning hem och idag var det dags att testa.
Marinaden (som var i pulverform) skulle bara röras ut med lite vatten innan man la i köttet. VI la köttet i mariand i morse, så att det fick dra hela dagen. Vi grillade utomhus och serverade fläskfilén med klyftpotatis, sallad och medelhavssås. Tyvärr återger fotot inte riktigt köttets fantastiska färg. Köttet smakade verkligen jättegott - kryddigt med lite asiatisk touche (dock har jag ingen aning om vilka kryddor som kan ingå).
Medelhavssåsen är lite trevlig så här på sommaren, så den bjuder jag på receptet på, trots att det är väldigt simpelt.
Medelhavssås
1,5 dl matlagningsyoghurt (eller ännu hellre grekisk/turkisk dito)
1 kruka basilika
150 g fetaost
3 vitlöksklyftor
salt, peppar
Mixa ihop rubbet och smaksätt. Låt stå lite innan servering.
Marinaden (som var i pulverform) skulle bara röras ut med lite vatten innan man la i köttet. VI la köttet i mariand i morse, så att det fick dra hela dagen. Vi grillade utomhus och serverade fläskfilén med klyftpotatis, sallad och medelhavssås. Tyvärr återger fotot inte riktigt köttets fantastiska färg. Köttet smakade verkligen jättegott - kryddigt med lite asiatisk touche (dock har jag ingen aning om vilka kryddor som kan ingå).
Medelhavssåsen är lite trevlig så här på sommaren, så den bjuder jag på receptet på, trots att det är väldigt simpelt.
Medelhavssås
1,5 dl matlagningsyoghurt (eller ännu hellre grekisk/turkisk dito)
1 kruka basilika
150 g fetaost
3 vitlöksklyftor
salt, peppar
Mixa ihop rubbet och smaksätt. Låt stå lite innan servering.
0 Kommentarer:
Skicka en kommentar
<< Home