Cissis gott & blandat

2005-07-28

Ut i det blå!

När mormor fyller år brukar hon ge moromor en utflykt ut i det blå som en praktisk present, då hon, mormor och morfar åker ut på en dagstur till hemlig plats. I år blev även jag tillfrågad om att följa med på denna tur, och eftersom det är trevligt att komma ut på vift och inte bara sitta hemma och sega, följde jag med.

I år gick turen till Tivedstorp (Tivedens nationalpark) mellan Laxå och Askersund. Detta var en idyllisk plats där vi fikade ute i det gröna. Efter detta gick färden vidare till Svartå herrgård för inmundigande av lunch. Herrgården ligger oerhört vackert belägen och har en prunkande trädgård som sköts av trädgårdsmästare Louise Frantzén (känd från Sommartorpet bl.a.). Lunchen bestod av ugnsbakad gösfilé som hade ett täcke av ruccola och ost och serverades med vitvinssås och färskpotatis. Till detta ett väldigt gott hembakt bröd med flingsalt på toppen. Till kaffet serverades trevliga hembakta småkakor. Alltsammans mycket smakligt!



Dagen avslutades vid kulturcentrumet Berget i Degerfors, där vi kunde köpa nybakt tunnbröd i Bakerstugan. Sammanfattaningsvis en trevlig dag, som uppskattades mycket av mormor och morfar.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home