Cissis gott & blandat

2005-08-01

Nyttiga blodsockerräddaren

Jaha då har man jobbat sin första dag efter semestern då. Roligt var det inte och det är nästan skrämmande hur snabbt man går tillbaka i samma småstressiga vardagstempo. Kroppen visste också att jobbet hade börjat, eftersom den enligt den normala rutinen fick katastrofalt blodsockerfall klockan 18.00. Ola vet dock att det bara finns en sak att göra då, och det är att laga mat. Fort.

Ola har hittat på en rackans bra nyttigrätt som funkar bra när det är lite bråttom och jag har få points kvar. Trots att det knappast kan kallas superinnovativt, är detta verkligen en räddningsplanka de här speciella dagarna. Rätten består helt enkelt av fullkornspasta, tomatsås, stekt mågott-bacon och lite god ost(idag fetaost, men oftast parmesan) på toppen. Det som är bra med den här varianten är att tomatsåsen är helt pointsfri! I värsta fall får jag strunta i bacon och ost och det blir gott ändå.

Enligt Ola så lagas såsen till ungefär så här:

Ta färska tomater och hacka tillsammans med lök. Fräs/koka ihop detta i en gryta tillsammans med svamp (gärna Karl-Johan, annars kanske färska champinjoner) och vitlök. Smaksätt med kalvfond, soja, balsamvinäger och örtkryddor. Kanske en liten slatt honung också. Krydda.

Jag lovar att detta smakar precis hur gott som helst när blodsockret är i botten!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home