Kryddiga nötter till gottebordet
Är nu i full förberedelse inför julen med allt vad det innebär med bakning, matlagning och fix. Idag har jag gjort en sagolikt god variant på rostade blandade nötter som skall ha sin plats på julaftonens gottebord. De passar dock precis lika bra på glöggkalaset eller som snack till fördrinken. Detta är en variant på en typ av rostade nötter som jag fick på ett glöggkalas hemma hos min rektor för ett tag sedan. Håll till godo!
Kumminnötter
1 l blandade nötter och frön (jag använde cashewnötter, hasselnötter, mandel, pecannötter, pistagenötter och solrosfrön)
2 msk neutral olja
2 msk smör
1,5 msk hela kumminfrön
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
4 tsk florsocker
0,5-1 msk salt (prova dig fram)
1 dl vatten
Rosta nötterna på medelhög värme i oljan tills de börjar få fin färg, ca fem minter. Tillsätt smör, kryddor, socker och salt och stek ytterligare någon minut så att det blandar sig ordentligt. Häll på vattnet och låt det koka in. Ta sedan nötterna av värmen och låt kallna utbredda på en plåt.
Kumminnötter
1 l blandade nötter och frön (jag använde cashewnötter, hasselnötter, mandel, pecannötter, pistagenötter och solrosfrön)
2 msk neutral olja
2 msk smör
1,5 msk hela kumminfrön
1 tsk paprikapulver
1 tsk cayennepeppar
4 tsk florsocker
0,5-1 msk salt (prova dig fram)
1 dl vatten
Rosta nötterna på medelhög värme i oljan tills de börjar få fin färg, ca fem minter. Tillsätt smör, kryddor, socker och salt och stek ytterligare någon minut så att det blandar sig ordentligt. Häll på vattnet och låt det koka in. Ta sedan nötterna av värmen och låt kallna utbredda på en plåt.
0 Kommentarer:
Skicka en kommentar
<< Home