Cissis gott & blandat

2005-11-19

Tigerräkor med thaipasta

Ingen av oss orkade åka och handla idag. Vi ägnade dagen åt att städa både i huset och i trädgården och på så vis passa på att njuta av det härliga vinter(!)vädret. Då blir det ju så att man får laga något av det som finns hemma och jag tror att vi hade tur, eftersom det fanns en hel del godsaker. Vi experimenterade i alla fall fram denna thaiinspirerade pasta med grillade tigerräkor och filéade apelsinklyftor till. Det blev faktiskt en riktig höjdare och kostade dessutom bara 9 points. Smalmat när den är som bäst!

Tigerräkor med thaipasta

3 portioner

1 paket papardelle
1 lime, skal och saft
2 vitlöksklyftor
olivolja
peperoncini, en nypa
1 tärning hönsbuljong
1 paket matlagningsgrädde (valfri fetthalt, jag använde VV:s 4%-iga)
3 msk mango chutney
1 msk honung
1 purjolök, skuren i långsmala strimlor
2 morötter, med potatisskalare skurna i långa remsor
12 tigerräkor med skal
1 apelsin, skuren i hinnfria filéer

Sätt pastan på kokning. Förbered under tiden räkorna för grillning/stekning. Till såsen fräser du den pressade vitlöken ihop med peperoncinin i olivolja. Häll på grädden och dutta i chutney och smula ned buljongtärning. När detta löst sig kan du ha ned finrivet skal och saft av en lime. Smaka av såsen med honung + ev salt och peppar. Red om du vill såsen en aning. När pastan har ett par minuter kvar på koktiden har du i purjo och morötter och låter dessa blandas med pastan. Häll av pastan när den är klar och blanda med såsen. Lägg upp i skålar och toppa med tigerräkorna och apelsinklyftorna. Vrid ett par varv med svartpepparkvarnen över och dutta eventuellt på lite extra olivolja.

2 Kommentarer:

 • At 25 januari, 2006 21:22, Anonymous Anonym said…

  Vadå förbered räkorna för grillning?
  När ska man grilla dem, det står inte.
  Ninni

   
 • At 26 januari, 2006 08:20, Blogger Cissi said…

  Ninni: Du grillar räkorna när det är ca fem minuter kvar tills maten är klar. Det tar bara ett par minuter för räkorna att bli genomstekta.

   

Skicka en kommentar

<< Home