Cissis gott & blandat

2005-11-16

Farsdagsmiddag

I helgen som gick hade jag planerat att bjuda hem mamma och pappa på farsdagsmiddag, men de planerna gick tyvärr om intet på grund av den där rackans influensan som nästan jagat livet ur oss här hemma. Som tur var förbarmade sig mamma till sist och bjöd på en fantastiskt god middag eftersom jag tvingades inhibera min lilla bjudning.

Mamma hade utgått ifrån ett recept hon hittade i Expressens söndagsbilaga (jag har tyvärr inte lyckats återfinns det på nätet). Jag tror att det kallades Karibisk kyckling men hursomhelst var det iallafall kycklingfiléer fyllda med brieost, mango och färsk mynta som sedan var panerade i riktiga brödsmulor vilket gav ett alldeles ljuvligt frasigt skal. Till detta serverade hon rostade rotsaker och en varm sås på passerad papaya med lök, vitlök, chili och lime i. Mycket delikat alltihopa och verkligen goda smaker tillsammans. Till efterrätt fick vi inkokta päron med vaniljglass och saffranshonung. Mums!

Det är tur att mammorna finns som standin när döttrarna inte kan utföra sina farsdagsplikter efter någon ordning!

1 Kommentarer:

  • At 17 november, 2005 11:14, Blogger Krokofanten said…

    Det låter ju hur gott som helst! Heja mammorna, och papporna...
    Tur att jag sitter här framför datorn i mitt torn 10 våningar ovan jord och väntar på lunch... En sandwich bli det för allt är så attans dyrt här... 7.50€ för en liten fjollig baguette, dricka och med tur en yoghurt... :o(

     

Skicka en kommentar

<< Home