Cissis gott & blandat

2005-10-31

Skåprensning

Imorgon bär det av till London för mig och Ola på en liten nöjestripp. Innan man skall ut och resa har man alltid samma dilemma - nämligen att tömma kylskåpet. I mitt fall är det ingen enkel uppgift eftersom jag i stort sett alltid har ett exremt välfyllt kylskåp. Jag tyckte hursomhelst att det var på sin plats att göra ett litet frest idag, så till middag blev det någon slags variant av "Här är ditt kylskåp", om ni kommer ihåg den gamla goda TV-serien där Jan-Boris Möller kom hem till folk och lagade mat på de gamla rester som fanns i kyl och frys. Personligen skulle jag dock aldrig släppa in någon i mitt kylskåp om jag hade så lite grejer hemma som de som medverkade i TV-programmet...

Hursomhelst blev kylskåprensningen en riktigt trevlig liten anrättning med småplock i olika skålar som var och en sedan själv fick plocka ihop på tallriken. Jag har döpt anrättningen till Plockepasta :-)

Plockepasta

kokt fullkornsspagetti
god skinka i skivor, i mitt fall ljuvlig kallrökt tysk Jägerschinken
tomater
rödlök
balsamvinäger
matlagningsyoghurt
fetaost
vitlök
honung
oliver fyllda med chili

Hacka ihop tomater och rödlök, smaksätt med balsamvinäger, salt och peppar och lägg röran i en skål. Mixa därefter fetaost med yoghurt och smaksätt med vitlök, honung, salt och peppar. Finhacka oliverna och rör ned i fetaröran - lägg i en skål. Servera därefter pastan med en klick fetaguck, en klick tomathack och några skivor skinka. Dra ett par varv med svartpepparkvarnen över alltihopa. Smaska i dig!PS. Behöver jag tillägga att det fortfarande finns gott om mat kvar i kylskåpet?

3 Kommentarer:

 • At 31 oktober, 2005 18:47, Blogger Elin said…

  ..och så ska man komma ihåg att gå ut med soporna innan man åker till flygplatsen ;)

   
 • At 31 oktober, 2005 20:37, Blogger Cissi said…

  Det har du så rätt i :-) Vi brukar jämt lyckas med en annan klassiker också, nämligen att dra igång diskmaskinen så att den inte hinner bli klar innan man åker. Man vill ju inte att diskmaskinen skall stå med strömmen på i en hel vecka. Det är alltid lika kul att leta reda på instruktionsboken till diskmaskinen för att ta reda på hur man tömmer den på vatten :-)

   
 • At 14 mars, 2008 03:32, Anonymous olban said…

  Alltså lägg av, din blogg är ju fantastisk!
  Du råkar inte ha kommit över något fint recept på apelsinmarmelad med ingefära?
  Kram på dig! /olban

   

Skicka en kommentar

<< Home