Cissis gott & blandat

2006-01-21

Sött,salt, kryddigt

Visst känns det underbart när man lyckas få ihop flera smaker tillsammans som blir en alldeles egen ovanlig kombination. "Oj - blev det så här gott! Intressant!" tycks smaklökarna vilja säga. Idag var det en sådan dag. Jag har länge gått och funderat på att använda kummin till klyftpotatisen i ugnen och sedan kombinera det med något salt och sött. Det salta fick bli kycklingfiléer inlindade i bacon, och det söta en skysås med hackade, torkade aprikoser. Middagen smakade faktiskt inte alls som typisk "Cissi-mat", vilket gjorde mig mycket nöjd. Prova gärna!

Baconlindad kyckling med aprikossky och kumminpotatis

2 portioner

2 kycklingfiléer
4 skivor bacon
salt, peppar
6 aprikoser
1 msk kycklingfond
2 msk creme fraiche
1 tsk torkad basilika
8 potatisar
kummin, torkad chili, skivad vitlök

Salta och peppra kycklingen och linda in den i bacon. Lägg filéerna i form och ställ in i ugnen (225 grader). Skär potatisen i klyftor. Dutta på lite olivolja och strö över kummin, torkad chili, hackad färsk vitlök, salt och peppar. Potatisen tar lite längre tid än kycklingen i ugnen. När kycklingen är klar (kolla så att köttsaften är klar) tar du ut formen och vispar ur formen med lite vatten. Häll skyn (ca 1 dl) i en kastrull. Häll i fond, basilika, creme fraiche och aprikoser. Låt koka ihop och smaka av. Allt blir klart ungefär samtidigt och då är det bara att servera hela härligheten sedan.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home