Sött,salt, kryddigt
Visst känns det underbart när man lyckas få ihop flera smaker tillsammans som blir en alldeles egen ovanlig kombination. "Oj - blev det så här gott! Intressant!" tycks smaklökarna vilja säga. Idag var det en sådan dag. Jag har länge gått och funderat på att använda kummin till klyftpotatisen i ugnen och sedan kombinera det med något salt och sött. Det salta fick bli kycklingfiléer inlindade i bacon, och det söta en skysås med hackade, torkade aprikoser. Middagen smakade faktiskt inte alls som typisk "Cissi-mat", vilket gjorde mig mycket nöjd. Prova gärna!
Baconlindad kyckling med aprikossky och kumminpotatis
2 portioner
2 kycklingfiléer
4 skivor bacon
salt, peppar
6 aprikoser
1 msk kycklingfond
2 msk creme fraiche
1 tsk torkad basilika
8 potatisar
kummin, torkad chili, skivad vitlök
Salta och peppra kycklingen och linda in den i bacon. Lägg filéerna i form och ställ in i ugnen (225 grader). Skär potatisen i klyftor. Dutta på lite olivolja och strö över kummin, torkad chili, hackad färsk vitlök, salt och peppar. Potatisen tar lite längre tid än kycklingen i ugnen. När kycklingen är klar (kolla så att köttsaften är klar) tar du ut formen och vispar ur formen med lite vatten. Häll skyn (ca 1 dl) i en kastrull. Häll i fond, basilika, creme fraiche och aprikoser. Låt koka ihop och smaka av. Allt blir klart ungefär samtidigt och då är det bara att servera hela härligheten sedan.
Baconlindad kyckling med aprikossky och kumminpotatis
2 portioner
2 kycklingfiléer
4 skivor bacon
salt, peppar
6 aprikoser
1 msk kycklingfond
2 msk creme fraiche
1 tsk torkad basilika
8 potatisar
kummin, torkad chili, skivad vitlök
Salta och peppra kycklingen och linda in den i bacon. Lägg filéerna i form och ställ in i ugnen (225 grader). Skär potatisen i klyftor. Dutta på lite olivolja och strö över kummin, torkad chili, hackad färsk vitlök, salt och peppar. Potatisen tar lite längre tid än kycklingen i ugnen. När kycklingen är klar (kolla så att köttsaften är klar) tar du ut formen och vispar ur formen med lite vatten. Häll skyn (ca 1 dl) i en kastrull. Häll i fond, basilika, creme fraiche och aprikoser. Låt koka ihop och smaka av. Allt blir klart ungefär samtidigt och då är det bara att servera hela härligheten sedan.
0 Kommentarer:
Skicka en kommentar
<< Home